Bliver du færdig med din videregående uddannelse til sommer?

Skrevet af: Victor Brøgger

Skrevet d.
Blog
Jobsøgning
Uddannelse

Virker det uoverskueligt?

Virker det uoverskueligt? Hos Candeno kan du få sparring 7 dage om ugen på vores livechat. Vi hjælper dig med at lande dit næste job.

Kun 83% af danske unge mellem 25-34 år med en videregående uddannelse er i job. Det offentliggjorde OECD i efteråret 2018 og Danmark blev dermed placeret på en 23. plads ud af 33. Ledigheden i samme målgruppe er dobbelt så høj, som den generelle ledighed, hvilket er bekymrende for både de unge og virksomhederne. Det må vi i Danmark kunne gøre bedre.

Hvad kan du som ung selv gøre? 

Al statistik viser, at man som ung øger mulighederne for at lande et job efter endt uddannelse markant, hvis man allerede under sin videregående uddannelsen er begyndt at tilegne sig erfaringer fra ‘det virkelige liv’.

Seks tips til din jobsøgning

1.

Du skal selvfølgelig prioritere din tid på studiet, men det er samtidig en god idé at bruge tid på at få erhvervsmæssig erfaring. Det er vigtigt at tilegne sig både teoretiske og praktiske erfaringer, hvis man vil være interessant for virksomhederne.

2.

Hold dig opdateret på nye trends via internettet, bøger eller SoMe-kanaler som LinkedIn.

3.

Husk at opdatere din LinkedIn-profil, så du er synlig for recruiters.

4.

Find metoder hvorpå du kan skille dig ud fra den store mængde, der højest sandsynligt vil prøve at score samme job som dig. Hvilke kompetencer kan DU bidrage med?

5.

Det er en god idé at tilegne sig viden om jobsøgning lang tid inden du skal til at søge job. Find derfor ud af, hvordan du vil lave både ansøgning og CV, allerede mens du er studerende.Forsøg at lave et kompetence-CV, hvor du sætter dine kompetencer i fokus i stedet for din (måske) manglende erhvervserfaring.

6

Alt for mange begynder først med jobsøgningen, når dagpengene er begyndt at tikke ind på kontoen. I mange tilfælde er det for sent at gå i gang, hvis du vil undgå langtidsledighed.

Vi krydser fingre for alle de spændende talenter, der hvert år bliver dimitterer fra de danske uddannelser!