Ansøgning » Få hjælp til din jobansøgning

Få hjælp til din jobansøgning

Skrevet af: Amalie Brix

Skrevet d.
Ansøgning

Virker det uoverskueligt?

Virker det uoverskueligt? Hos Candeno kan du få sparring 7 dage om ugen på vores livechat. Vi hjælper dig med at lande dit næste job.

Candeno hjælper årligt 5500+  videre i job. Derfor kan vi også sige ja, vi tilbyder hjælp til jobansøgning. Via online karriererådgivning og en intuitiv CV- og ansøgningsbuilder, kan du have et gennemført jobsøgningsmateriale klar på under 45 minutter.

Du kan selv opbygge dit drømme CV, vælge layout, farve og font mv. Efterfulgt af online sparring fra 09.00-20.00 alle hverdage og 10.00-18.00 i weekenden på vores livechat.

Hjælp til ansøgning? Find dig en sparringspartner og 1. 2. 3., du er i job!

Hos Candeno oplever vi ofte, at mange har brug for hjælp til sin ansøgning. Det er ikke ensbetydende med, at man skal betale sig fra det eller give op. At få hjælp til din jobansøgning kan også være korrekturlæsning fra bekendte, venner eller eksterne rådgivere.

Måske er din rådgiver hos a-kassen er en fænomenal sparringspartner? Ofte hører vi at en online sparringspartner er godt, fordi der ikke skal bookes tid eller du skal transporteres fra A til B.

Der er fordele og ulemper ved det hele – og det handler om hvordan du er som person – altså hvilke præferencer du har.

Husk at bevare roen

Men bevar roen under din jobsøgning. Det sker tit, at man får mange forskellige synspunkter på sit CV – derfor skal du være lidt selektiv omkring de råd du får.

Det er vigtigt, at du skal kunne iscenesætte dig selv med din jobansøgning. Råd fra din meget karrieremindet ven, handler typisk om resultater.

Derimod kan det være at jobcentret foreslår en anden strategi, fx lav en standard jobansøgning – send hellere 40 på en uge fremfor 5.

Det kan være en tredje anbefaler at målrette hver enkelt CV og ansøgning, således der er fokus på det kvalitative i stedet for det kvantitative.

Netværk dig til din jobansøgning

Indledningsvis vil vi komme lidt ind på dit netværk – mange jobsøgende undervurderer nemlig sit netværk! Du kan også få hjælp til ansøgning via. netværksmøder. Til dig som er ”officielt” ledig, findes der også gode tiltag fra jobcenteret, som laver aktive tilbud til jobcenterets ledige.

Er du under vingen på dit lokale jobcenter, er der god sandsynlighed for at du får et sådan tilbud. Deltag gerne så vidt muligt i disse tiltag. Høst gerne viden og del ud af erfaringer som har været dig en stor hjælp.

Det som har virket for andre, behøver nødvendigvis heller ikke virke for dig, da det også handler om hvilke brancher du befinder dig i. Vigtigst af alt, er at du får sparret, deler ud af viden og modtager viden.

Netværksmøder – go go go!

At få hjælp til jobansøgning gennem netværksmøder kan i nogle tilfælde også være overfladisk, da de fleste formentlig allerede er i job.

Dem som har fingeren på pulsen indenfor jobsøgning, er de ledige – fordi de laver research, tager kaffemøder med eksperter/ledere og for så vidt muligt søger feedback på deres materiale.

Til gengæld kan du bruge netværksmøderne til at række ud – høre om de kender nogle der mangler en profil som dig.

Job grupper på sociale medier, som eksempelvis Facebook, Linkedin og andre, fungerer også rigtig godt. Selvom det ikke nødvendigvis er hardcore netværk, er der stadig en mulighed for at eksponere sig blandt 100.000 mennesker på blot ét opslag.

Kom op med noget unikt, spændende eller sjovt og kobl det sammen med din jobsøgning – post det efterfølgende. Det er ikke nødvendigvis måden du finder dit job, men hvis du ikke er så selektiv, er det en rigtig god måde.

Hjælp til jobansøgning

Lav en LinkedIn strategi – det fungerer rent faktisk

En anbefalelsesværdig hjælp til din jobansøgning, som mange eksperter udtaler sig om, er en LinkedIn strategi. Begynd at brand dig på LinkedIn. Optag relevante videoer af dig selv. Skriv interagerende post. Netværk og tilføj relevante forbindelser.

Find folk indenfor din branche, evt. spørg om nogle har lyst til et kaffemøde. Du lærer hurtigt din egen strategi at kende. Følg den – men det er vigtigt at du skaber interaktion med dine forbindelser.

Få dem til at interagere med dine videoer/post, så du bliver eksponeret blandt deres netværk.

Generelt er netværk en super fornuftig måde at finde et nyt job. Alene i Danmark roterer vi årligt omkring 8-900.000 jobs, hvilket svarer til næsten 18-19% af hele den danske befolkning, der skifter job hvert år.

Derfor kan vi hurtigt konkludere, at jobsøgning også tit går udenom et stillingsopslag!

Virker det uoverskueligt?

Opstil nemt et professionelt CV og udform din ansøgning med vores CV- og ansøgningsbuilder. Kontakt os på vores live-chat, hvis du har spørgsmål!

Jobsøgnings-trenden ændrer sig år for år

Som overskriften så fint fortæller, ændrer jobsøgnings-trenden sig år for år. For blot nogle år siden, søgte man job personligt; med et printet CV og ansøgning.

Nu må man, jævnfør GDPR reglerne, ikke længere opbevare fysiske jobansøgninger på skrivebordet – da der kan forekomme overfølsomme data.

Candenos bud på fremtidens jobsøgningstrend vil være URL links, designet som din personlige hjemmeside.

Et såkaldt ’motiveret CV’ er også på vej frem, som betyder at man dropper ansøgningen, men derimod laver en faglig profil, som man målretter det enkelte stillingsopslag.

Vi lever i et nyt årti, hvor digitalisering er et endnu større fokus. Måden man søger jobs på nu, fungerer stadigvæk på traditionelvis:

  1. Du sender en jobansøgning ud
  2. Du sender endnu et par ansøgninger afsted
  3. Der går 2-3 uger, hvor du enten bliver indkaldt til samtale eller et eventuelt afslag.
  4. Møllen fortsætter – du søger videre.

Generelt har det været en stor forundring, hvorfor jobsøgning i samfundet ikke er mere struktureret? Tænk hvis du, via. et værktøj, kunne holde et nemt overblik over dine data, søgte jobs og alt vedrørende din jobsøgning.

Ville det ikke være fedt?
Hvis du vil have et par tips med på vejen omkring et godt CV, så kan du se her om sådan skriver du et godt CV. 

CV Skabelon

Fremtidens ansøgning? Det er Candeno specialister i!

Vi forsøger at tænke i baner om fremtidens jobansøgninger, både i form af CV og ansøgninger. Vi lancerer medio 2020 et nyt jobsøgningsværktøj, der har til formål at hjælpe både ansøgning, jobansøgninger, CV og alt dertilhørende.

Vi løfter ikke sløret for meget, men det kommer til at være i form af et URL link, hvor du har mulighed for ting der hidtil ikke er set før.

Bl.a. kan du tracke din jobsøgning. Derudover kommer der et værktøj, som kan holde styr på hele din jobsøgningsproces. Det kan skabe overblik, du kan se om arbejdsgiver har læst din jobansøgning og meget mere.

Uddør den traditionelle måde at søge jobs på?

I kontrast til ovenstående, findes der også ting, som vi ikke mener går af trends – hvertfald ikke inden for dette årti. Den fysiske måde at søge job på. Troppe op. Vise ansigt og snakke med chefen direkte.

Du har 30 sekunder til at gøre dig bemærkelsesværdig. Det må sjældent tage meget mere, for de beder dig alligevel sende en jobansøgning på mail. Mens så har du vist ansigt, og det er godt!

Vi tror heller ikke på, at rekrutteringsfirmaer går af mode. Der vil altid være akut mangel på diverse håndværkere, projektledere, ingeniører, VVS’er og hvad der ellers hører til.

Det er svært at finde en større forsamling, hvis rekrutteringsfirmaerne ikke tog sig af det. Derfor vil en hjælp til din jobsøgning også være – tilmeld dig eventuelle, relevante rekrutteringsfirmaer, selvom det formentlig kun vil være på lånt tid.

Nogle gange ender det også ud i en fastansættelse.

Lær at undvige screenings-værktøjerne

Som mange nok ved, benytter mange store virksomheder sig af screenings-værktøjer, når de skal rekruttere nye medarbejdere. HR-medarbejderen ville finde det enormt ressource-tung, hvis de skal gennemlæse 3-400 jobansøgninger.

Derfor findes der værktøjer, som kan screene de forskellige jobansøgninger. Derefter segmenterer den jobansøgningerne i forskellige bunker baseret på nøgleord.

Typisk har HR-medarbejderen valgt omkring 10-20 buzz-ord, som den skal vælge kandidaterne på baggrund af. Derefter kommer du igennem en personlig rekrutteringsproces, hvor du formentlig er i konkurrence med 50-100 personer. Sådanne screening-værktøjer bliver også bedre og bedre.

Vi tror på, at i 2024/2025 findes der ’’næsten’’ automatiske flows, som kan vælge kandidaterne helt ned på jobsamtaleniveau. Det vil i princippet sige, at en robot vælger, om du skal til jobsamtale eller ej.

Som udviklingen peger, vil det være fremtiden. Hvis du vil lære at undgå screenings-værktøjerne, kan du læse vores indlæg om sådan skriver du en god ansøgning. 

Digitaliseringsbølgen er på vej!

Mange mener, at jobsøgningsbranchen er meget konservativ, hvilket heller ikke er forkert. Der skal tages hånd om de svage. Seniorerne er ikke opvokset foran en computer.

Og det er korrekt! For jobsøgning, med de generationer der stadigvæk er på arbejdsmarkedet (som ikke er opvokset i den digitale verden), har brug for hjælp. Men om 30 år, når vi sidder som seniorerne på arbejdsmarkedet, vil det formentlig foregå digitalt.

Candeno oplever allerede nu, at digital hjælp til ansøgningen er effektivt. Både for den jobsøgende og Candeno. Det betyder, at rådgiveren kan håndtere fem på en time, fremfor kun en. Det formindsker også ’’hygge-snakken’’, så man kan komme direkte til formalia.

Det betyder også, at du som jobsøgende ikke behøver at bevæge dig fysisk for at møde et givent sted med en rådgiver. I stedet kan du sidde derhjemme i morgenkåben, på kontorstolen til et virtuelt møde.

Derfor tror vi på, at hjælp til din jobansøgning bliver mere intuitivt i fremtiden. I stedet for at have et aftalt mødetidspunkt, kan du i stedet række ud på en livechat, hvor du får svar i løbet af kun 5 minutter.

Formentlig bliver det alt fra direkte feedback på dit materiale, hvordan du skal ringe på et stillingsopslag eller hvordan du skal agerer til en jobsamtale.

Virker det uoverskueligt?

Opstil nemt et professionelt CV og udform din ansøgning med vores CV- og ansøgningsbuilder. Kontakt os på vores live-chat, hvis du har spørgsmål!

Den bedste hjælp til jobsøgningen – vis dit ansigt i telefonen!

Selvom det kan lyde kliche, er det altid en god ide at ringe på stillingsopslaget. Stille et par relevante spørgsmål og kort introducere dig selv, gør at arbejdsgiveren vil huske dig! Derfor er det vigtigt, at du er præcis i samtalen. Stil et par gode spørgsmål. ’’Hvis jeg skulle starte i morgen, hvad ville så være min arbejdsopgave?”.

Spørgsmål som dette, leder dig ind på hvor fokus i ansøgningen skal være. Når du analyserer et stillingsopslag, kan det forstås på mange måder. Fokus kan typisk ligges på mange forskellige måder.

Sådan et spørgsmål gør at du kan udelukke de forskellige måder, og i stedet rette fokus mod hvad der bliver sagt.

Det er aldrig en god ide at ringe på et stillingsopslag, for at spørge om noget der allerede er forklaret i stillingsopslaget. Derfor skal du læse det nøje. Har du et par konkrete og relevante spørgsmål, skal du ikke tøve med at spørge om det.

Det kan også være en ekstra egenskab, som du gerne vil påpege kan være relevant for virksomheden. Men sørg for at det er en åben dialog omkring mulighederne – så arbejdsgiver ikke føler det er irrelevant.

EFU-modellen – værktøjet der vil være en stor hjælp til din jobansøgning

EFU-modellen kan være et godt redskab, hvis du søger hjælp til din ansøgning, og det ikke skal være fra en sparringspartner eller lignende. EFU står for Egenskaber, Fordele og Udbytte og handler generelt om hvordan du bygger din ansøgning op.

Kunsten er vende modellen om, så du kommunikerer udbyttet først og ikke egenskaben, for folk ønsker at høre om udbyttet først!

Eksempelvis om Candeno:

Egenskab: Candeno er en platform der hjælper med både rådgivning, CV og ansøgninger

Fordele: Dit CV og din ansøgning og generelt dit præsentationsmateriale bliver mere lækkert.

Udbytte: Du kommer hurtigere i job.

Måden som det bliver kommunikeret ud, er ikke overbevisende. Derimod hvis man bruger UFE-modellen, bliver det mere interessant.

Udbytte: Vil du hurtigere i job?

Fordele: Med vores værktøj bruger du kortere tid på din jobansøgning – og dit CV og ansøgning bliver mere lækkert.

Egenskaber: Vi hjælper nemlig med CV, ansøgning og karriererådgivning.

Kan du høre forskellen? Om ikke andet, prøv at leg lidt med dine ordformuleringer og måden du opstiller ansøgningen. Størstedelen af dem som søger hjælp til jobansøgning, skyldes at de har svært ved at definere en ordentlig ansøgning. Men også fordi de ikke kender de rigtige vendinger.

Eller bare ikke rigtigt formår at sælge sig selv. Derfor er det essentielt i en ansøgning, at dit budskab kommer til syne i indledningen og ikke i afslutningen.

En god indledning og hjælp til ansøgning er i hus!

En indledning kan være sjov eller relevant. Den kan også bare være simpel og alt sigende?

Hvis du ønsker at lave en god indledning, består den typisk af en god punchline og derefter en 5-6 linjer med en kort introduktion.

Prøv at udforme lidt forskellige sjove punchlines – så er du allerede godt i gang. For at give et eksempel, ville det klassiske hos en sælger være:
’’Jeg kan sælge sand i Sahara’’ eller ’’Jeg er en sælger med stort S’’.

I kender dem nok allerede – og ja, de lyder kliché. Du kan helt sikkert også få hjælp til jobansøgning og punchlines et andet sted, hvis du browser lidt rundt på nettet.

Du behøver nødvendigvis heller ikke starte med at skrive din indledning eller punchline. De kan også komme til dig, når du først har skrevet hele ansøgningen.

Virker det uoverskueligt?

Opstil nemt et professionelt CV og udform din ansøgning med vores CV- og ansøgningsbuilder. Kontakt os på vores live-chat, hvis du har spørgsmål!

En kort og præcis opsummering – fra hjælp til jobansøgning til nu at være 95% i mål!

Generelt er vi kommet godt omkring. Der er stadigvæk mange elementer omkring hjælp til ansøgningen, som at sørge for at der er vedlagt et vellignende billede med neutral baggrund. Det er vigtigt at ansøgningen ikke fylder mere end en side. Og mange andre ting.

En god tommefingerregel er; sæt dig i arbejdsgiverens stol, og derefter overvej om du ville læse 350 ansøgninger. I sær hvis de er længere end 1 side? Nej. Det ville ingen.

Arbejdsgiver er typisk også dygtig til at lave ’’ja’’ og ’’nej’’ bunker. Som udgangspunkt bruger de omkring 5-10 sekunder på jobsøgningsmaterialet, før de vurderer. Her kigger de på ting som et vellignende billede.

Er der lidt layout, som skiller sig ud? Ser formalia godt ud? Ved at have styr på alt det basale omkring jobansøgningen, er du allerede 100 meter forbi mange af dine konkurrenter.

Dernæst kommer indholdet selvfølgelig – og med udgangspunkt i ovenstående, er du 95% i mål!

Hvis du vil nå de sidste 5% kan få hjælp til dit CV ved at læse her

Vi jobsøges ved!