Ansøgning » Eksempler » Sådan skriver du en ansøgning som receptionist

Sådan skriver du en ansøgning som receptionist

Skrevet af: Amalie Brix

Skrevet d.
Ansøgning
Eksempler

Virker det uoverskueligt?

Virker det uoverskueligt? Hos Candeno kan du få sparring 7 dage om ugen på vores livechat. Vi hjælper dig med at lande dit næste job.

Ansøgning som receptionist

Vejen til den helt perfekte ansøgning kan være lang. Du har lige spottet drømmejobbet, men hvordan formår du at skrive en ansøgning, der skiller sig ud fra alle de andres? 

Det er altid en udfordring at skrive den perfekte ansøgning – for hvordan fanger man lige en arbejdsgiver og scorer jobbet, man altid har drømt om? Det kan være en lang og hård kamp at skrive en ansøgning. Du sidder måske og skriver og skriver og føler ikke, du finder frem til det helt rigtige.

Det handler om at prøve sig frem, finde en masse inspiration og forsøge at sætte sig i modtagerens sted. Researche på virksomheden og læse stillingsopslaget til fulde for at vide, hvad der skal lægges i din ansøgning som receptionist, så den matcher lige præcis dét virksomheden søger. 

Du kan også se vores blogindlæg om at skrive den gode ansøgning lige her

Hvor finder jeg stillinger som receptionist? 

Stillinger som receptionist kan findes flere forskellige steder. Det er vigtigt at tænke bredt i søgningen efter receptionist stillinger. Fortæl dit netværk at du er ledig, så de også har mulighed for at hjælpe dig på vej og fortælle dig, hvis de ser et stillingsopslag. 

I nedenstående kan du se idéer til, hvor du kan finde stillingsopslag som receptionist:

  • Facebook 
  • LinkedIn 
  • Jobindex, Jobnet mv.
  • Virksomheders egne hjemmesider 
  • Brug dit netværk! 

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at melde dig ind i diverse Facebook grupper, hvor det kunne ske, at arbejdsgivere opslår et opslag, hvor de mangler en receptionist. Der er rigtig mange virksomheder som løbende mangler en receptionist – både private og offentlige institutioner. 

Det kan også være en idé at lave et opslag på LinkedIn eller sørge for at følge med hos de virksomheder, du eventuelt har interesse i at blive ansat hos eller de virksomheder, hvor du i forvejen ved, at de gør brug af receptionister. Her kan du også vælge at gå ind på virksomhedernes hjemmesider løbende for at tjekke om de har lagt nye jobopslag op derinde.

En af de vigtigste ting du kan gøre er, at holde øje på de forskellige jobsider – Jobindex, Jobnet, Ofir mv. Gør dem til et bogmærke i din browser, sørg for at modtage mails fra siderne, så du bliver informeret så snart der er en ny receptionist stilling, der er blevet opslået. 

Og husk: Brug dit netværk! Rigtig mange får jobs gennem deres netværk – så husk nu at gør brug af det! Det kan være, at din mor har en kollega, som kender nogen, der søger lige præcis sådan en som dig. Eller at din moster har set et opslag hun bare ved er lige dét du søger.

Layout på din ansøgning er vigtig!

Det er vigtigt at du tænker over, din ansøgning skal have et flot layout. Du kan se eksempler på vores skabeloner lige her. Det giver et indtryk af, at du har orden i dine ting – du kan eventuelt tænke over at bruge det samme layout på din ansøgning, som du bruger på dit CV.

Hvad skal jeg huske i min ansøgning til en receptionist stilling? 

Inden du begynder at skrive derudaf, så tænk over strukturen på din ansøgning, og hvad der er din motivation for at søge lige netop denne her stilling. Hvad motiverer dig til at søge en stilling som receptionist?

Gode råd til din ansøgning som receptionist:

  • Hvorfor søger du stillingen som receptionist hos XXX?
  • Hvorfor passer du til stillingen – hvad kan du tilbyde?
  • Kom ind på dine erfaringer og kompetencer

Eksempel på ansøgning som receptionist:

Eksempel på receptionist ansøgning

Mangler du stadig mere inspiration til din ansøgning?

Så kontakt os endelig på Candenos live chat, hvor du kan få feedback på dit materiale, hvis du har brug for det og vi sidder klar, hvis du har spørgsmål til din ansøgning eller dit CV.