Hjem » Ansøgning » Eksempler » Sådan skriver du en ansøgning som leder

Sådan skriver du en ansøgning som leder

Skrevet af: Amalie Brix

Skrevet d.
Eksempler

Virker det uoverskueligt?

Virker det uoverskueligt? Hos Candeno kan du få sparring 7 dage om ugen på vores livechat. Vi hjælper dig med at lande dit næste job.

Ansøgning til en lederstilling

Du har trykket ind på dette indlæg hvilket formentlig betyder, at du skal til at søge en lederstilling. Når du skal søge din drømme stilling som leder, er der nogle ting du skal være ekstra opmærksom på. Læs mere herunder og få vores bedste råd til en ansøgning som leder

Overvej: Hvad er årsagen til at du søger stillingen?

Når du skal søge en stilling som leder er det vigtigt at du tænker over, hvad din motivation for at søge jobbet er. Det kan være, at du ønsker nye udfordringer i en stilling lignende en lederstilling du har siddet i en anden virksomhed eller at du gerne vil rykke op fra en almindelig medarbejder stilling til en stilling med mere ansvar.

Denne motivation til at søge jobbet skal være afspejlet i din ansøgning. Både din personlige motivation – men måske også fordi det er en rigtig spændende virksomhed du er ved at søge en lederstilling i.

Fremhæv dine kompetencer som leder

Som ved enhver ansøgning – og ethvert CV er det vigtigt at du fremhæver dine kompetencer – hvad er du særligt god til? Og hvilke af dine kompetencer matcher dét virksomheden søger en leder til?

Søger du f.eks. en stilling som salgsleder ville det være oplagt at fremhæve i din ansøgning, at du har salgserfaring og eventuelt ledererfaring fra andre virksomheder. Ligeledes at fremhæve at du f.eks. er god til at uddelegere arbejdsopgaver, have et overblik samt holde øje med afdelingens resultater.

Fremhæv dine tidligere resultater som leder

Som vi allerede har været lidt inde på er det vigtigt at du fremhæver dine tidligere resultater fra eventuelle andre lederstillinger eller fra diverse stillinger du har været i hvis resultater kunne være relevante for den stilling du er ved at søge.

Det kan være, at du på din gamle arbejdsplads igangsatte lanceringen af et nyt produkt eller at du opnåede nogle gode resultater i din afdeling.

Sælg dig selv på din personlighed!

Ja, resultater og kompetencer er utrolig vigtigt når en virksomhed ansætter en ny leder. Men det er ikke alt! Personligheden er lige så afgørende for om du kommer i betragtning til jobsamtalen.

Eftersom din ansøgning skal hjælpe dig på vej til jobsamtalen skal ansøgningen afspejle din personlighed så meget som overhovedet muligt. Leg med sproget og tilkendegiv din personlighed på den måde.

Et af afsnittene i din ansøgning bør omhandle dine faglige og personlige kompetencer. Her kan du sætte nogle ord på, hvordan du er som person og hvad du sætter pris på i form af en ny arbejdsplads (f.eks. det sociale aspekt eller en åben arbejdskultur)

Eksempel på ansøgning til lederstilling

Eksempel på en leder ansøgning

Mangler du stadig mere inspiration til din ansøgning?

Så kontakt os endelig på Candenos live chat, hvor du kan få feedback på dit materiale, hvis du har brug for det og vi sidder klar, hvis du har spørgsmål til din ansøgning eller dit CV.