Hjem » Ansøgning » Eksempler » Sådan skriver du en ansøgning som lærer

Sådan skriver du en ansøgning som lærer

Skrevet af: Amalie Brix

Skrevet d.
Ansøgning
Eksempler

Virker det uoverskueligt?

Virker det uoverskueligt? Hos Candeno kan du få sparring 7 dage om ugen på vores livechat. Vi hjælper dig med at lande dit næste job.

 

Hvis du har påbegyndt jobsøgningen, kan det i starten synes noget uoverskueligt at nå i mål med at skrive den helt perfekte jobansøgning. Egentlig handler det om, at man skal skrive en ansøgning, der formår at skille sig ud fra alle de andre ansøgere, men hvordan lykkes man lige med det?

En god idé er at kigge på stillingsopslaget til det job, du har udset dig. Samtidig kan det anbefales, at du lægger ud med at researche på det stillingsopslag, du er faldet for. Hvad du især skal lægge mærke til her er, hvilke nøgleord, der bliver nævnt i opslaget. Nævnes der eksempelvis, at der i stillingen vil blive brug for overblik, og at man er rolig i stressede situationer, så nævn, hvordan du tidligere har excelleret i lignende stillinger.

En anden vigtig pointe er at fortælle i din ansøgning, hvordan du matcher med de arbejdsområder, som stillingen indeholder. Har du tidligere arbejdet med nogle af de områder, som nævnes i stillingsopslaget, så understreg det i din ansøgning.

Ligeledes kan det hjælpe at researche på lignende stillinger for at få et godt overblik over, hvilke erfaringer og evner, der lægges vægt på inden for det brancheområde, du søger job.

Hvor finder jeg stillinger som lærer?

Der er mange forskellige steder, du kan være heldig at finde stillinger som lærer. Det er samtidig vigtigt, at du tænker bredt. Eksempelvis kan du informere dit netværk om, at du søger job som lærer, så de på den måde har mulighed for at give dig hjælp i jobsøgningen og kan holde øje med relevante stillingsopslag.

Herunder får du en række forslag til steder, hvor du kan finde relevante jobopslag som lærer:

  • FACEBOOK
  • LINKEDIN
  • JOBINDEX, JOBNET mv.
  • VIRKSOMHEDERS EGNE HJEMMESIDER
  • BRUG DIT NETVÆRK

Desuden er det en god idé, at du sørger for at melde dig ind i en række forskellige Facebook grupper, hvor du kunne være heldig, at en potentiel arbejdsgiver laver et opslag om, at de er på udkig efter en lærer.

Det kan også være fordelagtigt at lave et opslag på din LinkedIn-profil, hvor du annoncerer, at du er på udkig efter et job inden for lærerområdet, mens du med fordel også kan følge med hos nogle af de uddannelsesinstitutioner, som du kunne have interesse i at søge job hos.

Generelt set er der også rigtig mange mennesker, der får job gennem deres netværk. Du kunne jo være heldig, at din fars kusines sygeplejerskes tanke ved, at de på det lokale gymnasium er på udkig efter en lærer i en stilling, der passer glimrende til dig.

Layout på din ansøgning er vigtigt!

Det er meget vigtigt, at din ansøgning ser godt ud og har et flot layout. En god idé er at gå ind og tjekke vores eksempler på skabeloner. Det giver et rigtig professionelt indtryk hos en arbejdsplads, at du har styr på din ansøgning.

Hvad skal jeg huske i min ansøgning til en stilling som lærer?

Inden du går i gang med at skrive din ansøgning til et job som lærer, så kunne det være passende at overveje strukturen i den ansøgning, du skal til at skrive. Tilmed er det vigtigt, at du overvejer, hvad din motivation er for at søge lige præcis det job, du har udset dig.

Her er en række spørgsmål, du kan stille dig selv, inden du går i gang med at skrive din ansøgning:

  • Hvorfor søger du stillingen som lærer hos XXXX?
  • Hvad er din motivation for at søge stillingen?
  • Hvorfor passer du til stillingen – og hvad kan du tilbyde?


Her har du et eksempel på, hvordan en ansøgning til et job som lærer kunne se ud: 

Ansøgning som lærer