Ansøgning » Ansøgninger der virker

Ansøgninger der virker (Se vores skabeloner)

Skrevet af: Amalie Brix

Skrevet d.
Ansøgning

Virker det uoverskueligt?

Virker det uoverskueligt? Hos Candeno kan du få sparring 7 dage om ugen på vores livechat. Vi hjælper dig med at lande dit næste job.

Den gode ansøgning

Er du i tvivl om, hvornår dine ansøgninger virker? Det forstår vi godt! Lige meget om du har søgt mange jobs, eller det her er første gang du skal søge, så kan det godt være forvirrende at finde ud af, hvad der er go og hvad der er no-go.

Ansøgninger der virker – lav gode overskrifter

For at lave ansøgninger der virker, er det vigtigt at hvert afsnit har en kort overskrift, så arbejdsgiveren ved, hvad han eller hun skal forvente af det følgende afsnit. Overskriften virker også som en appetizer og giver dig mulighed for at beskrive dig selv i one-liners, som fænger.

Længden på ansøgningen er vigtig!

En god ansøgning der virker, er en side lang. Det er plads nok til, at du kan fortælle om dine kompetencer og erfaringer, og fange arbejdsgiverens opmærksomhed og give et godt indtryk.

Ansøgninger der virker: 

  • Må IKKE være en hel, tætskrevet side.
  • Indeholder få afsnit, der har tydelige formål
  • Sørg for luft imellem dine hovedafsnit, så den er nemmere at læse og få et overblik over.

Se vores bud på en ideel ansøgning her:

Erfaring, formål, udbytte

Når ansøgninger virker, er det fordi den er kort, præcis og kontant. Det er fordi den hurtigt gør det klart, hvorfor det er dig, der skal ansættes. For at opnå dette, bruger vi hos Candeno EFU-modellen til at sætte ansøgningen op.

Det er en simpel måde for dig at gennemgå hvad du kan. Sæt din ansøgning op i tre hovedafsnit:

  • Erfaring
  • Fordele
  • Udbytte

I første afsnit gennemgår du dine faglige og personlige kompetencer. I andet afsnit skriver du, hvilke fordele dine egenskaber giver. Til sidst skriver du et afsnit om, hvordan dine fordele kan skabe et udbytte for arbejdsgiveren.

Hvis du også ønsker yderligere råd til din ansøgning, kan du læse sådan skriver du den gode ansøgning – her kommer vi med 6 gode bud på hvad du kan optimere dit materiale.

Virker det uoverskueligt?

Opstil nemt et professionelt CV og udform din ansøgning med vores CV- og ansøgningsbuilder. Kontakt os på vores live-chat, hvis du har spørgsmål!

Hvorfor skal det være dig?

Med EFU-modellen får du hurtigt gjort klart for arbejdsgiveren, hvad du kan. Undervejs i ansøgningen er det også en god idé at skrive, hvad der motiverer dig ved stillingen og arbejdspladsen.

Dette viser arbejdsgiveren, at du har sat dig ind i hvilke arbejdsopgaver, der følger med stillingen og at du er oprigtig i din ansøgning. Det er dette, der kan være med til at skille dig fra de andre ansøgere!

Nu er du forhåbentlig blevet klogere på, hvornår en ansøgning virker. Har du brug for mere hjælp? Så kan vores skribenter hjælpe dig med at skrive din ansøgning, så du er sikker på, at den virker!

Læs også om hvordan du skriver din faglige profil!